طول دوره بهره‌برداری از مزارع زعفران ارگانیک

بروزرسانی آبان 2, 1403

ثبت کننده کارشناس پژوهش

تعداد بازدید 143

در مزارع زعفران ارگانیک محدودیتی برای تعداد سال‌های بهره‌برداری از زمین وجود ندارد، مگر اینکه طولانی شدن دورة بهره‌برداری از

در مزارع زعفران ارگانیک محدودیتی برای تعداد سال‌های بهره‌برداری از زمین وجود ندارد، مگر اینکه طولانی شدن دورة بهره‌برداری از مزرعه منجر به افزایش عوامل بیماری‌زا شود، اما به منظور بهره‌برداری مناسب از مزرعه و توجیه پذیری اقتصادی آن پیشنهاد می‌گردد نکات زیر برای تعیین طول دوره بهره برداری زعفران مدنظر قرار گیرد.
طول دوره بهره‌برداری از مزرعه بسته به هدف تولید (گل یا بنه) متفاوت می‌باشد. با افزایش سن مزرعة زعفران در مزارعِ تولید گل به بیش از شش سال، به دلیل نزدیک شدن تودة بنه‌ها به سطح خاک، افزایش رقابت برای آب و مواد غذایی، افزایش آلودگی‌های قارچی، کاهش اندازه و توان تکثیر بنه‌ها و بروز اثرات آللوپاتیک، میزان گلدهی زعفران کاهش می‌یابد.
الف- در شرایط کشت پرتراکم (با هدف تولید گل) تعداد سال‌های بهره‌برداری از مزرعه زعفران بهتر است حداقل به نصف میزان مزارعی که با تراکم کمتر کشت می‌شوند، کاهش یابد.
ب- پس از پایان دوران بهره‌برداری از مزرعة زعفرانِ اختصاصیِ تولید گل، بهتر است به مدت حداقل 3 سال (و در صورت لزوم تا 8 سال) از تناوب زراعی با گیاهانی مانند گندم، جو، یونجه، لگوم‌ها و دانه‌های روغنی استفاده نمود.
پ- در مزارع تولید بنه، عمر مزرعه 1 تا 2 سال پیشنهاد می‌شود. اگر بنه‌های مادری در زمان کاشت زیر 4 گرم وزن داشته باشند، جهت رساندن درصد بیشتری از بنه‌های دختری به وزن مطلوب بهتر است عملیات زراعیِ تلفیقی و زمان¬بندی شده به مدت دو فصل رشد ادامه یابد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *