تأثیر سن بنه بر فعالیت‌های آنتی اکسیدانی، باکتری کشی و قارچ کشی کلاله‌های زعفران (Crocus sativus L)

بروزرسانی آبان 4, 1403

ثبت کننده کارشناس پژوهش

تعداد بازدید 132

زعفران، کلاله خشک گل‌های Crocus sativus L است که رنگ، عطر، خواص دارویی و ویژگی‌های مفیدی دارد و به همین دلیل برای درمان بیماری‌های متعددی استفاده می‌شود.

چکیده

زعفران، کلاله خشک گل‌های Crocus sativus L است که رنگ، عطر، خواص دارویی و ویژگی‌های مفیدی دارد و به همین دلیل برای درمان بیماری‌های متعددی استفاده می‌شود. در این تحقیق، فعالیت ضد میکروبی عصاره‌های متانولی نمونه‌های زعفران با سن‌های مختلف بر روی گونه‌های باکتریایی (اشریشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوکوس اورئوس) و قارچی (Aspergillus fumigatus، Aspergillus niger و Candida albicans) از طریق انتشار در حفره آگار (agar well diffusion method) مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت باکتری‌کشی و قارچ‌کشی و حداقل غلظت مهارکننده (MIC) هر عصاره اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که رنگدانه، طعم و ترکیبات آنتی اکسیدانی زعفران 3 ساله نسبت به زعفران 6 ساله بالاتر است. در میان اجزای زیست فعال زعفران، فعالیت آنتی اکسیدانی تنها با سافرانال مرتبط بود (R2 = 0.856، P <0.001). برطبق یافته‌ها، عصاره متانولی زعفران در برابر میکروارگانیسم‌های مورد آزمایش با فعالیت باکتری‌کشی بزرگ‌تری نسبت به قارچ‌کش‌ها فعال است (0/05 > P). رابطه بین منطقه مهار و MIC با فعالیت سافرانال و آنتی اکسیدانی نیز معنی دار بود (R2 به ترتیب در محدوده 0.49-0.93 و 0.48-89). نتایج نشان داد که عصاره زعفران در سنین پایین تر می تواند به عنوان منبع مناسبی از عوامل ضد میکروبی طبیعی در صنایع غذایی و دارویی برای جلوگیری از رشد باکتری ها و قارچ های بیماری زا مورد استفاده قرار گیرد.

  • عنوان: تأثیر سن بنه بر فعالیت‌های آنتی اکسیدانی، باکتری کشی و قارچ کشی کلاله‌های زعفران (Crocus sativus L)
  • Title: Effect of corm age on the antioxidant, bactericidal and fungicidal activities of saffron (Crocus sativus L.) stigmas
  • Authors: Seyed Esmaeil Razavi a, Seid Mahdi Jafari
  • URL: https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2021.108358

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *